+3676/424-133

pmhivatal@tiszaalpar.hu

TISZAALPÁR

NAGYKÖZSÉG

Háziorvosi szolgálat fejlesztése – Sajtóközlemény


Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatással valósul meg a tiszaalpári I. számú felnőtt háziorvosi szolgálat fejlesztése. Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat, konzorciumi együttműködésben a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft-vel, a Széchenyi 2020, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 50.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Mátyás király utca 2. alatti ingatlan teljeskörű felújítására.

Magyarországon az egészségügyi ellátórendszeren belül, kiemelten a lakosság-közeli szolgáltatások biztosítása tekintetében a háziorvosi szolgálatok azok, amelyek a lakossághoz legközelebb állnak. Ezen egészségügyi alapellátások a megfelelő feltételrendszerek, valamint hatékony működési és ellátásszervezés biztosítása mellett definitív ellátások nyújtására képesek, ezért kiemelt szerepet játszanak a népbetegségek megelőzésében és gyógyításában. A fejlesztés régóta szükségszerű volt Tiszaalpáron: a rendelők látogatottsága magas, kihasználtságuk szinte teljes, nagy igény mutatkozott a célcsoport, azaz a helyi lakosság körében a jelenleg leromlott műszaki állapotú I. számú háziorvosi rendelő felújítására.

A projekt keretében a Tiszaalpár, Mátyás király utca 2. alatti ingatlan infrastrukturális fejlesztése valósul meg, melynek során a rendelő melletti, jelenleg lakhatatlan szolgálati lakás is felújításra kerül. Az épület tervezett külső és belső fejlesztésével élhető, komfortos, esztétikus környezet biztosítható mind a betegek, mind az egészségügyi dolgozók részére, a részleges akadálymentesítéssel pedig minden hátrányos helyzetű érintett számára javulnak az elérési feltételek. A Semmelweis Tervhez illeszkedő korszerűsítés keretében energiahatékonysági intézkedések is megvalósulnak, így a továbbiakban az épület üzemeltetési, fenntartási költségei mérsékelhetőek.

A projekt tervezett befejezési időpontja 2018. március 20, jelenleg a műszaki és szakmai előkészítés zajlik.

A projekt összegző adatai:

Projekt címe: Tiszaalpári I. számú felnőtt háziorvosi szolgálat fejlesztése

Azonosító száma: TOP- 4.1.1-15-BK1-2016-00011

Kedvezményezett: Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat

Konzorciumi tag: Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága

Elnyert támogatás: 50.000.000 Ft (100%)

Bővebb információ: Kapus Márta pályázati referens (telefon: 06–76/424–133/101)

Sajtóközlemény – Tiszaalpári I. számú felnőtt háziorvosi szolgálat fejlesztése

Projektzáró Sajtóközlemény Tiszaalpár Orvosi Rendelő

Tiszaalpár Orvosi Rendelő (01)

Tiszaalpár Orvosi Rendelő (02)

Tiszaalpár Orvosi Rendelő (03)

Tiszaalpár Orvosi Rendelő (04)

Tiszaalpár Orvosi Rendelő (05)

Megszakítás