+3676/424-133

+3676/424-012

pmhivatal@tiszaalpar.hu

TISZAALPÁR

NAGYKÖZSÉG

A Gondozási Központ szolgáltatásai


Tisztelt Tiszaalpári Lakosok!

Szeretném Önöket tájékoztatni, a Gondozási Központban nyújtott szolgáltatásról, az idős otthoni és szociális étkeztetés szolgáltatás mellett, házi segítségnyújtást is végzünk!

A házi segítésnyújtás, olyan alapszolgáltatás, ami elsősorban időseknek, egyedül élőknek a segítése, az önálló életvitel fenntartásában. Személyi gondozás és szociális segítés formájába lehet igénybe venni. Intézmény két szakgondozója végzi ezt a tevékenységet. Ez a szolgáltatás csak hétfőtől- péntekig és 515 Ft-os óradíj ellenében vehető igénybe.

A kolléganők alapvető ápolási, gondozási feladatokat végeznek, (tisztálkodás, hajmosás, öltözködés, vérnyomás-, vércukormérés) segítenek a ház körül, (tüzelőt visznek be, begyújtanak. télen elsöprik a havat, felsöprögetnek, elmosogatnak), ügyeik intézésében segítenek, (pl. felíratják a recepteket, kiváltják a gyógyszereket, bevásárolnak, csekket befizetnek).

A szolgáltatással kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető a Gondozási Központ, Tiszaalpár, Dózsa Gy. u. 71. szám alatt. telefonon: 76/ 424 — 055 számon.

2017.09.14.

Skip to content