+3676/424-133

+3676/424-012

pmhivatal@tiszaalpar.hu

TISZAALPÁR

NAGYKÖZSÉG

BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY! ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM


TISZAALPÁR-001 

VELÜNK KÖNNYEBB A LÉPÉS

 

Augusztus 15-től még százmillió forint támogatás várja és segíti a Bács-Kiskun megyei fiatalokat továbbtanulásukban. A megújult „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!”ösztöndíjprogram keretén belül havonta akár 50 000 forint támogatásban is részesülhetnek a jogosultak. Az ösztöndíjprogram első szakaszában felmerült javaslatok alapján a megyei közgyűlés több ponton módosította, számos kedvezménnyel, elérhetőbbé tette többek számára a most megjelent új felhívást. A pályázat a felmerült igényekhez jobban igazodik és ezáltal még szélesebb kör fog tudni élni a megyei ösztöndíj adta lehetőséggel.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek és az általuk kitűzött célok valóra válhassanak. A megyei ösztöndíjprogram a munka-erőpiaci elvárások kielégítése mellett, kiemelten fontos szempontként kezeli, hogy a megyei fiatalok helyben boldogulását segítse.

A munkaadói javaslatok és az Ösztöndíj-Véleményező Testületek javaslatai és a közgyűlés döntése alapján bővült a preferált szakmák listája, kevesebb lett az adminisztrációs teher, továbbá már az esti és levelező tagozaton tanulók is pályázhatnak korhatár nélkül. A most megjelent felhívásra sikeresen pályázók félévente akár 250 000 forint ösztöndíjban részesülhetnek, amely megkönnyíti a sikeres szakmatanulást, majd az elhelyezkedést a munka világában.

Megyénkben összesen 27 településén van lehetőség, a megyei ösztöndíjprogram támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Az állandó lakcím mellett alapkövetelmény, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmát tanulják a diákok és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Ösztöndíjprogramjának második szakaszának beadási határideje: 2018. október 1.

További információ és Mellékletek az alábbi linkekenre kattintva megtekinthetőek:

2018.08.21.

Skip to content