+3676/424-133

pmhivatal@tiszaalpar.hu

TISZAALPÁR

NAGYKÖZSÉG

ÚJ SORSZÁMHÚZÓ RENDSZER KERÜLT BEVEZETÉSRE A BÁCS-KISKUN VÁRMEGYEI KÓRHÁZ SZAKRENDELÉSEIN


A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház minden telephelyén (Kecskeméten, Kalocsán és Kiskunfélegyházán is) megváltozott a szakrendelések igénybevételének és időpontfoglalásának rendje.

A szakrendelések kizárólag előzetes telefonos vagy személyes időpontfoglalás után vehetők igénybe, emellett fontos változás, hogy bevezetésre került a sorszámhúzás a Betegfelvétel előtt.

A sorszámhúzó automata használata minden járóbeteg-szakellátásunk igénybevétele előtt, érkezéskor kötelező - akár rendelésre érkezik, akár időpontfoglalásért, - még a Betegfelvételi pontok felkeresése előtt!

Az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával az egész országban bevezetik a Járóbeteg Irányítási Rendszert (JIR). Az új időpontfoglaló és behívó rendszer célja, hogy a betegeknek minél kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőben, segíti a jobb szervezettséget és a hatékonyságot, így az időpont egyeztetéssel nem az orvosnak vagy a szakasszisztensnek kell foglalkoznia, a gyógyításra koncentrálhatnak.

Hogyan vehetik igénybe szakrendeléseinket?

Járóbeteg-ellátásinkkal kapcsolatban részletes tájékoztatást itt találnak:

Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház - Járóbeteg ellátás (kmk.hu)

A járóbeteg szakrendelések többségére kizárólag előzetes időpontfoglalás után lehet érkezni. 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a nem beutaló köteles szakrendelésekre és a kontroll vizsgálatokra is kötelező az előzetes időpontfoglalás!

Időpontot foglalni munkanapokon, munkaidőben lehet személyesen vagy telefonon a Betegfelvételi pontokon, melyek listáját és elérhetőségeit itt találja:

Kecskeméti Betegfelvételi pontok:

Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház - Kecskemét (kmk.hu)

Kiskunfélegyházi Betegfelvételi pontok:

Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház - Kiskunfélegyháza (kmk.hu)

Kalocsai Betegfelvételi pontok:

Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház - Kalocsa (kmk.hu)

Emellett a háziorvos is jogosult időpont kérésre az EESZT Ágazati felületét használva, hamarosan pedig minden felhasználó saját maga is foglalhat majd időpontot az EgészségAblak applikáción keresztül.

Kérjük, hogy előjegyzést próbáljanak meg délután kérni (13.00 óra és 16.00 óra között), telefonvonalaink a délelőtti órákban terheltek.

A gyors és hatékony időpontkéréshez kérjük, hogy készítsék elő az alábbi adatokat, melyeket kollégáink kérni fognak, hogy rögzíteni tudják a rendszerbe.

 • TAJ szám
 • orvosi beutaló (amennyiben beutaló köteles az adott szakrendelés)
 • elérhetőség (telefonszám vagy e-mail)

Hogyan működik a sorszámhúzó rendszer és a sorszámhúzó automata?

Az új rendszerben elsőként nem a rendelésre vagy a Betegfelvételi pontokhoz kell menni, hanem az újonnan kihelyezett sorszámkiadó automata egyikéből kell sorszámot húzni, ahogyan ez a bankok és kormányablakok esetében is működik. 

A sorszámhúzást követően kérjük, figyelmesen olvassa el a kinyomtatott sorszám alatt található tájékoztatót, melyen megtalálható, hogy a Betegfelvételi Irodához (BFI) vagy a Szakrendeléshez mehet.

A BFI-k és a rendelések előtt elhelyezett beteghívó kijelzőket (TV-ket) kell figyelni, és amennyiben az Ön sorszáma megjelenik a monitoron, akkor fáradhat a kijelzőn szintén megjelenő ajtóhoz vagy ablakhoz. (pl. BFI-1)

Betegfelvételi pontokon történik az adategyeztetés a vizsgálatok előtt, ezek alapján jelennek meg adatai a rendszerünkben, így tudjuk Önt vizsgálatra behívni.

Itt minden esetben szükség van az okmányok bemutatására (TAJ kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya, beutaló). Ezek hiányában az adategyeztetés nem végezhető el, így a vizsgálatra sem fogják behívni a beteget. 

Kérjük kedves betegeinket, hogy az adott napon a foglalt időpont előtt hamarabb érkezzenek meg, hogy jusson idő a Betegfelvételi ponton az adategyeztetésre.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Betegfelvételi pontokon az érkezési sorrendtől eltérő behívás is előfordulhat!

Ezt követően lehet felkeresni a rendelőt.

A telefonon foglalt időpont esetében a rendelő emelete és ajtószáma leolvasható a gépből kapott sorszámról, de kollégáink is adnak felvilágosítást, illetve a bejáratok közelében elhelyezett rendelési idő kijelzőkön (TV-n) is megkereshetik, hol találják az adott rendelőt.

A szakrendeléshez érve a falakra kihelyezett kijelzőn jelenik majd meg behíváskor a sorszám és a rendelő száma. 

Aki egy napon több szakrendelést is igénybe vesz, vagy további vizsgálatra, ellátásra utalják (pl. röntgen), az eredeti sorszámával fogják behívni a következő rendelésre/vizsgálatra. Azaz új sorszám húzása nem szükséges!

A rendszer próbaüzemmel indul, előfordulhatnak technikai problémák is.

Köszönjük a megértésüket és türelmüket!

Amennyiben a Járóbeteg Irányítási Rendszerrel kapcsolatban észrevétele van, itt jelezheti:

Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház - Előjegyzés észrevetel (kmk.hu)

Előjegyzés lemondásához kérjük kattintson ide:

Kecskemét:

Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház - Kecskemét (kmk.hu)

Kiskunfélegyháza:

Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház - Kiskunfélegyháza (kmk.hu)

Kalocsa:

Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház - Kalocsa (kmk.hu)

 

A SORSZÁMHÚZÁS MENETE

A sorszámosztó automatán két felirat található:

 1. „BETEGFELVÉTELRE MEGYEK”
 • Ezt általánosságban abban az esetben kell választania, ha időpontfoglalásért (előjegyzésért) érkezett.
 • BETEGFELVÉTELRE MEGYEKfeliratot kell választania, és az így kapott sorszámmal hívják majd a Betegfelvételre, ahol előjegyzési időpontot egyeztethet munkatársainkkal vagy sürgős (akut) ellátást vehet igénybe.

 

 • Információ kérésnél is ezt a menüpontot kell választani.

 

 • Amennyiben először veszi igénybe az adott szakrendelést, akkor is ezt kell választania.

 

 • Amennyiben valaki a foglalt időpontja után, KÉSVE ÉRKEZIK, a rendszer előjegyzését automatikusan törli, ezért a BETEGFELVÉTELRE MEGYEKfeliratot kell választania, és az így kapott sorszámmal hívják majd a Betegfelvételi Irodába. 

 

 1. „ELŐJEGYZÉSRE ÉRKEZTEM”
 • Első lépésként meg kell adnia az érintőképernyőn az Ön TAJ számát. majd nyomja meg a bevitel gombot, ezután megkapja a sorszámot.

 

 • Ha már van a rendszerünkben előjegyzett időpontja, akkor a rendszer bizonyos előjegyzések esetén közvetlenül a szakrendelésre irányíthatja.

 

 • A kapott sorszámon az előjegyzést biztosító szakrendelés neve és helye

 

 • Amennyiben már van előjegyzése, de először veszi igénybe az adott szakrendelést, akkor a „BETEGFELVÉTELRE MEGYEK” gombot válassza.

 

 • Ha még nincs előjegyzett időpontja, akkor erről a kijelzőn tájékoztatást kap. Ebben az esetben válassza a „BETEGFELVÉTELRE MEGYEK” gombot.

 

Az alábbi szakellátások esetében NEM KELL SORSZÁMOT HÚZNI:

Amennyiben az alábbi járóbeteg-szakellátásra érkezik, sorszámot húznia NEM KELL, kérjük fáradjon a szakellátás betegfelvételi pontjához!

 • vérvételi labor
 • fizioterápia
 • felnőtt és gyermek pszichiátria
 • onkológia
 • radiológia (CT, MR, ultrahang, röntgen, dexa, fogászati röntgen)

Forrás: https://www.kmk.hu/hirek/hirdetmenyek/uj-sorszamhuzo-rendszer-keruelt-bevezetesre-a-bacs-kiskun-varmegyei-korhaz-szakrendelesein

2024.06.21.

Megszakítás